tisdag 4 mars 2008

Playing with... dust?

Dessa eviga brandlarm, alltså. Psykologi B-lektionen hade precis slutat när ett ihärdigt pipande kallade oss, 937 elever, till att ta oss nerför x (insert 0, 1, 2, 3 or 4) antal trappor, beroende på var vi befann oss, och ta oss ut på skolgården. Och ute snöade det. Men icke att förtvivla: efter några minuter började det istället hagla. Är det här det perfekta scenariot man kan tänka sig när man precis har slutat för dagen? Jag lämnar den frågan öppen. Däremot gör sådana här händelser oss elever och lärare (delvis) till en enad front mot de impopulära människorna som (hypotetiskt sett) har startat brandlarmet. För detta verkade inte vara en övning. I så fall en övning som inte ens rektorn visste om.

Nu så hör hela skolan på internradion att de faktiskt fick ett larm på en av sina rökdetektorer, men att det orsakades av damm. DAMM?! Är brandvarnare inte bättre än så? Kan de inte skilja på damm och rök?

Well, man får väl se saker ur sitt rätta perspektiv. Bättre det här scenariot än det motsatta: att 937 elever blir innebrända på grund av att brandvarnarna inte har reagerat.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ojoj, se där vad man missar när man ligger hemma och hostar!

Galenorewen sa...

Jag menar det... Bli frisk så att du inte missar brandlarmen!